יקבי מירון

  • יקבי מירון-לוגו-מירון על המפה
  • יקבי מירון-לוגו-מירון על המפה

יקב הבוטיק יקבי מירון ממוקם בתוככי המושב הפסטורלי בגליל העליון ומייצר יינות איכותיים המונפקים מהזנים האצילים קברנה ושירז.

ביקבי מירון בוחרים את הענבים בקפידה אחד לאחד ובשל כך מוותרים הייננים על כמויות גדולות של גידול בכדי להגיע לרמת עינב משובחת ומובחרת.

העבודה על היין מתחילה עוד הרבה לפני בעת הגידול, צוות מקצועי ומסור פועל במשך כל השנה בכרמים בזמירה ודילול השריגים בשיטות ייחודיות המקובלות רק בכמה יקבים בעולם בכדי להגיע לרמת איכות משובחת.

הכרמים ממוקמים בחלקות ייחודיות בגליל עם רמת אקלים מדויקת המתאימה לזנים קברנה ושירז.

הבציר נעשה על פי המסורת בשיטה ידנית, אשכול אשכול, רק בשעות הזריחה בכדי למקסם את הינתקות העינב מהעץ תוך מיצוי יכולות היניקה של העינב.

טרם הבציר בוחנים הייננים את הענבים על העץ ובודקים את רמת הסוכר שבאשכולות בכדי להגיע לרמת סוכר מדויקת ורמת ההבשלה הפנולית המתאימה ליינות המשובחים.

את הענבים שנבצרו מעבירים הבוצרים ליקב הבוטיק הממוקם במירון ושם על פי תורת היין הצרפתית נשמר היין בחביות עץ צרפתיות מסוג וורנו ורדו היקרות במשך כשלוש שנים, כשלאחר מכן מבוקבק היין ומפוקק בפקקי שעם ייחודיים הנותנים ליין אפשרות נוספת של התיישנות למשך שנים רבות, ומאפשרים אטימה מאלה ומבוקרת של כניסת חמצן ליין.

את היין המבוקבק שומרים במירון בטמפרטורה קבועה של 12 מעלות צלסיוס, עד לשיווק.

Share Button



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>